YHTEYS-
TIEDOT

Taloyhtiöiden yhteistyökumppani | Ote Oy korjaa kaiken

040 847 3711 | ote@ote.fi

vettä hylkivä pinta impregnoinnilla

Impregnointi

Impregnointi ja muu korjausrakentaminen toteutetaan ammattitaitoisesti, vuosien kokemuksella.

Impregnointi on menetelmä, joka estää veden imeytyminen alustaan. Samalla se suojaa alustaa likaantumiselta sekä homesienikasvustolta. Toimenpide suoritetaan imeyttämällä tiili- tai betonipinta. Impregnointi muodostaa huokosrakenteeseen vettä hylkivän pinnan ja suojaa pintaa ulkopuoliselta kosteudelta. Käsittely ei kuitenkaan välttämättä muodosta yhtenäistä kalvoa. Ote Oy suojaa tiili- ja betonipinnat ammattitaidolla.

PYYDÄ TARJOUS

Impregnointi suojaa tiiltä ja betonia

Impregnointia käytetään myös tiili- ja betonipinnan sulkevana tai osittain sulkevana menetelmänä. Sillä pyritään ehkäisemään etenkin kemiallisen rasituksen alaisissa rakenteissa haitallisten yhdisteiden tunkeutuminen betoniin tai teräsbetoniin. Impregnointi aine sulkee betonin huokoisia ja näin muodostaa betonin pintaan vettä hylkivän kalvon, jolloin betonille saavutetaan pidempi elinkaari.

Toistuva jäätyminen ja sulaminen pyrkivät rapauttamaan tiiltä ja betonia. Pintojen suojaamiseen kehitetty impregnointiaine suojaa pakkasrapautumiselta säilyttäen pinnan alkuperäisen värin.

Pitkäkestoinen ratkaisu

Impregnointi on ratkaisuna pitkäkestoinen, ja sen uusimisväli on jopa kymmeniä vuosia.

Joitakin impregnointiaineita voidaan levittää tuoreelle betonille, jolloin pinnan esikäsittely ei ole tarpeen. Impregnointiaine voidaan levittää betonin pinnalle joko nestemäisenä tai geeliin sekoitettuna. Tiivistysmenetelmään saattaa liittyä tasoituslaasti, jonka päälle suoja-aine levitetään.

Tiiliseinien impregnointiin käytetään pääasiallisesti geelimäisiä impregnointiaineita. Niiden imeytymiskyky on parempi kuin nestemäisten vastaavien.

Toimenpide

Useimmat impregnoinnissa käytettävät aineet levitetään kuivalle pinnalle. Tuotekohtaisesti voidaan vaatia käsiteltävän pinnan kostuttamista kevyesti puhtaalla vedellä hieman ennen työn aloittamista. Nestemäinen impregnointiaine levitetään käsikäyttöisellä matalapaineruiskulla. Aine voidaan levittää myös siveltimellä tai telalla, jos se on työkohteen vuoksi tarpeen ja valmistajan ohjeiden mukaan sallittua.

Geelimäinen aine levitetään aina kuivalle pinnalle. Työssä käytetään korkeapaineruiskulla. Ikkunat ja peltipinnat on suojattava ennen ruiskutusta. Kuivunut impregnointiaine poistetaan mekaanisesti.

Impregnointi Ote Oy:ltä

Ote Oy toteuttaa taloyhtiöiden impregronnit laadukkaasti. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tutustu myös referensseihimme, pyrimme ennenkaikkea laadukkaisiin, mutta silti kustannustehokkaisiin toteutuksiin.

PYYDÄ TARJOUS

Luotettava kumppani logo Pintaurakoitsijat Jäsenyhdistys logo tikkurila väri ja pinta stark Wurth Weber lumon maalarimestarit rtv Helsingin Maalarimestariyhdistys logo

Copyright © 2024 Ote Oy