YHTEYS-
TIEDOT

Taloyhtiöiden yhteistyökumppani | Ote Oy korjaa kaiken
vettä hylkivä pinta impregnoinnilla

Impregnointi

Impregnointi on menetelmä, joka estää veden imeytyminen alustaan.

Samalla se suojaa alustaa likaantumiselta sekä homesienikasvustolta. Impregnointi suoritetaan imeyttämällä tiili- tai betonipinta. Impregnointi muodostaa huokosrakenteeseen vettä hylkivän pinnan ja suojaa pintaa ulkopuoliselta kosteudelta. Käsittely ei kuitenkaan välttämättä muodosta yhtenäistä kalvoa. Ota Oy suojaa tiili- ja betonipinnat ammattitaidolla.

Impregnointia käytetään myös tiili- ja betonipinnan sulkevana tai osittain sulkevana menetelmänä. Impregnoinnilla pyritään ehkäisemään etenkin kemiallisen rasituksen alaisissa rakenteissa haitallisten yhdisteiden tunkeutuminen betoniin tai teräsbetoniin. Impregnointi aine sulkee betonin huokoisia ja näin muodostaa betonin pintaan vettä hylkivän kalvon, jolloin betonille saavutetaan pidempi elinkaari.

Toistuva jäätyminen ja sulaminen pyrkivät rapauttamaan tiiltä ja betonia.

Pintojen suojaamiseen kehitetty impregnointiaine suojaa pakkasrapautumiselta säilyttäen pinnan alkuperäisen värin.

Impregnointi on ratkaisuna pitkäkestoinen, ja sen uusimisväli on jopa kymmeniä vuosia.

Joitakin impregnointiaineita voidaan levittää tuoreelle betonille, jolloin pinnan esikäsittely ei ole tarpeen. Impregnointiaine voidaan levittää betonin pinnalle joko nestemäisenä tai geeliin sekoitettuna. Tiivistysmenetelmään saattaa liittyä tasoituslaasti, jonka päälle suoja-aine levitetään.

Tiiliseinien impregnointiin käytetään pääasiallisesti geelimäisiä impregnointiaineita. Niiden imeytymiskyky on parempi kuin nestemäisten vastaavien.

Useimmat impregnoinnissa käytettävät aineet levitetään kuivalle pinnalle. Tuotekohtaisesti voidaan vaatia käsiteltävän pinnan kostuttamista kevyesti puhtaalla vedellä hieman ennen työn aloittamista. Nestemäinen impregnointiaine levitetään käsikäyttöisellä matalapaineruiskulla. Aine voidaan levittää myös siveltimellä tai telalla, jos se on työkohteen vuoksi tarpeen ja valmistajan ohjeiden mukaan sallittua.

Geelimäinen aine levitetään aina kuivalle pinnalle. Työssä käytetään korkeapaineruiskulla. Ikkunat ja peltipinnat on suojattava ennen ruiskutusta.

Kuivunut impregnointiaine poistetaan mekaanisesti. Ote Oy toteuttaa taloyhtiöiden impregronnit laadukkaasti.

Tutustu myös referensseihimme, pyrimme ennenkaikkea laadukkaisiin, mutta silti kustannustehokkaisiin toteutuksiin.

Luotettava kumppani logo  pINTAURAKOITSIJAT JÄSENYRITYS LOGO tikkurila väri ja pinta stark Wurth Weber k-rauta lasimies lumon maalarimestarit rala rtv Helsingin maalarimestarit

Copyright © 2019 Ote Oy