YHTEYS-
TIEDOT

Taloyhtiöiden yhteistyökumppani | Ote Oy korjaa kaiken

040 847 3711 | ote@ote.fi

"Ote Oy kuunteli tilaajan toiveita todella hyvin"
Ota yhteyttä

“Ote Oy tuottaa ammattitaidollaan lisäarvoa tilaajalle ja koko urakalle”

Sari Sahlberg työskentelee kiinteistöosaston projektipäällikkönä Helsingin Seurakuntayhtymällä. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa kohteiden rakennuttaminen sekä rakennusprojektien vetäminen. “Työskentelin tiiviisti yhteistyössä Ote Oy:n kanssa kesällä 2021 toteutetussa Kampin kappelin julkisivun huoltourakkassa. Projektissa Ote Oy toimi pääurakoitsijana ja vastasi koko projektin läpiviennistä. Ote Oy valikoitui urakan toteuttajaksi annettuaan julkisessa tarjouskilpailussa edullisimman hyväksytyn tarjouksen.” Sahlberg kertoo.

Kampin kappeli sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa Narinkkatorin laidalla. Kappelissa käy vuosittain noin 350 000 vierailijaa ja sen ohi kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä. “Se on yksi Helsingin tunnetuimmista ja näkyvimmistä maamerkeistä ja siksi olikin erityisen tärkeää, että julkisivun kunnostus hoidettiin huolella ja aikataulussa pysyen. Mielestäni siitä tuli todella hyvä.“ Sahlberg jatkaa.

Kampin kappelin kunnostusprojektiin kuului muun muassa: 

 • Kappelin puisen julkisivun huoltokäsittely, sisältäen:
  • Puisen julkisivupinnan hionnan ja uuden pintakäsittelyn
  • Vesikaton rimaelementtien uusinnan
  • Graniittisen tukimuurin pesun ja graffitisuojauksen
  • Puisen julkisivun alaosan graffitisuojauksen
  • Kappeliosan sokkelin uudelleen maalauksen
 • Työn toteuttaminen telinetyönä
 • Suojahuputus kohteen ympärille 

Lue lisää projektista Teknoksen artikkelista

Pieni työmaa-alue keskeisellä paikalla ei tuottanut ongelmia

Aivan Helsingin ydinkeskustassa toteutettu projekti ei ollut sijaintinsa vuoksi helpommasta päästä. Haasteita työskentelyyn toi muun muassa hyvin pieni työmaa-alue sekä ohikulkijoiden suuri määrä. “Narinkkatorin sivustalla sijaitseva kappeli on hyvin keskeisellä paikalla, joten rakennustyömaan sijainti oli logistisesti suhteellisen hankala ja ahdas eikä siellä pystynyt esimerkiksi varastoimaan mitään työvälineitä tai -materiaaleja. Haasteista huolimatta Ote Oy hoiti urakan todella hyvin ja niin, että urakasta aiheutui ohikulkijoille mahdollisimman vähän haittaa. Koska tilan käyttäjä oli urakan aikaan evakossa väistötiloissa oli tärkeää, että työ saatiin suoritettua ajallaan ja käyttäjät pääsivät mahdollisimman pian palaamaan omiin toimitiloihinsa.” Sahlberg toteaa.

 

Kappelin puisen julkisivun huoltokäsittely hiomalla.

Kappelin puisen julkisivun huoltokäsittelytyömaan suojahuputus

Kappelin puisen julkisivun huoltokäsittely tehtiin telinetyönä.

Urakan toteutus onnistui alkuperäistä suunnitelmaa vähemmällä työllä

Alkuperäisten urakkasuunnitelmien mukaan oli tarkoitus uusia osa julkisivun rimoituksesta, sillä pelättiin, että rimoitus on päässyt lahoamaan. Työn edetessä urakoitsija kuitenkin otti tilaajaan yhteyttä kertoakseen, että julkisivurimojen uusinta ei välttämättä olisi tarpeen, vaan pelkkä pinnan hionta voisi riittää. “Tätä yhdessä mietittiin tilaajan, suunnittelijan sekä urakoitsijan kanssa ja todettiin, että hionta riittää pintojen päivittämiseen ja näin pystyttiin keventämään alkuperäistä urakkasuunnitelmaa. Erityisesti tässä pitää sanoa iso kiitos Ote Oy:lle, sillä he ehdottivat vaihtoehtoista toteutustapaa, eivätkä tehneet sokeasti alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tällä tavalla he tuottivat ammattitaidollaan lisäarvoa sekä tilaajalle että koko urakalle.” Sahlberg kiittää.

Projekti sujui hyvässä yhteistyössä sopimuksen mukaan

Kaiken kaikkiaan projekti sujui hyvässä yhteistyössä ja sopimuksen mukaan. Aikataulussa pysyttiin ja urakan vastaanotto saatiin suoritettua ajallaan. “Projektissa ei tullut vastaan mitään sen suurempia yllätyksiä ja kaikki meni todella hyvin. Viestintä oli myös sujuvaa. Kävimme asioita läpi usein puhelimitse sekä työmaakokouksissa. Ote Oy pystyi myös tekemään muutoksia tarvittaessa nopeallakin aikataululla ja kuuntelivat tilaajan toiveita todella hyvin. Sovituista asioista pidettiin kiinni puolin ja toisin ja työn jälki oli oikein laadukasta.” Sahlberg kertoo.

OTA YHTEYTTÄ

Tutustu muihin asiakastarinoihin »

Luotettava kumppani logo Pintaurakoitsijat Jäsenyhdistys logo tikkurila väri ja pinta stark Wurth Weber lumon maalarimestarit rtv Helsingin Maalarimestariyhdistys logo

Copyright © 2024 Ote Oy